Preemiapäev vs Premia päev

Tere.

Te võib-olla ei teadnud veel seda, aga meil siin JÄTSUs on nii, et mitte keegi ei saa palka. Päris kurb, eks ole? Tegelikult meil on põhikirjas kirjas, et iga 3 kuu tagant peaks saama, aga ei saa. Sest meil ei ole olnud kasumit, kuni eelmise nädala lõpuni. Jah, peale 6 kuud tegutsemist jõudis ka ÕF JÄTSU lõpuks kasumisse, mis ei ole küll suur, aga see on suur sündmus. Numbritest me ei räägi, kuid saladuskatte all võin öelda, et JÄTSUna kulutatud summa ei ole (veel) ületanud kolme nulli, kuid jäätise müük on. Võiks öelda, et tegemist on suure summaga, kuid arvestades, et viimase 20 päevaga on meie jäätise müük olnud neli korda kaks nulli, siis peaks see number varsti suurenema loodetavasti. Neid numbrikesi teame vaid seetõttu, et meie raamatupidaja tegi lõpuks ometi meie raamatupidamise korda (nii tubli – aitäh).

Jõudes ringiga tagasi palga juurde – tegelikult ei ole meil nii, et rabame iga nädal lõputult jäätiste kokku keeramisega ja ootame, et kasumijärjekord ka meieni jõuaks. Me leiame muid võimalusi iseenda tasustamiseks. Näiteks on meil välja kujunenud selline traditsioon (2 korda!) nagu preemiapäev – vastandina Premia päevale -, kus veedame koos JÄTSUlastega toredalt JÄTSU kulul aega (mõistlikkuse piires, muidugi). Tavaliselt veedame selle päeva/õhtu Basiilikus pitsat süües (sest meil olid sooduskupongid) ning ühe korra käisime ka kinos. Kirjutan sellest seetõttu, et just paar päeva tagasi toimus meil preemiapäev nr 2, kus veetsime aega Basiilikus.

IMG_20160326_192552.jpg
Pizzzaaaa.

Meie tore preemiapäev nr 2 on oluline, sest 1) see on üks osa meie JÄTSU elust ja kõik, mis JÄTSU elus toimub on oluline, ning 2) see kujunes üheks väga pikaks koosolekuks, kus otsustati nii mõnigi asi. Näiteks otsustasime, et me lihtsalt peame ostma endale jäätisemasina. Soovitavalt nii kiiresti kui võimalik ja palunpalunpalun selline, mis maksaks vähem kui kolm korda kolm nulli eurot, sest rohkem oleks lihtsalt liiga palju (nuuks). Loomulikult ei ole meil endal olemas seda raha, mille eest jäätisemasin osta, kuid ehk leiame mõned head inimesed, kes oleksid nõus meie masinaostu laenuga toetama. Samuti otsustasime, et see võiks olla tavaline korralik jäätisemasin, mitte pehmejäätisemasin – seda meil otseselt vaja ei ole. Leppisime ka kokku, et hakkame kiiresti otsima võimalust osta endale uued, veidi teistsugused pakendid, mis tuleksid tillukestele 80 g ning suurematele 200 g topsidele – plaani järgi papist/paberist (Premia VAU väiksem versioon vms). Nii masin kui uus pakend võiksid meil olemas olla hiljemalt maiks, mis oleks meile parajalt suur katsumus, aga samas uskumatult suur saavutus. Peame hakkama varakult suveks valmistuma, mis tuleb meile samuti üpris kiire ning teistsugune aeg.

Lugesime hiljuti ka ajakirjas Maitsed ilmunud artiklit La Muust. Millegipärast oli tegemist hirmutava artikliga, kuna kusagil südamepõhjas tunneme, et just nemad on meie tõsised konkurendid ning tulles välja plaanidega eksportida Helsingisse ja Stockholmi ning avada jäätisekohvik 50 erineva sordiga, tekib aukartust äratav tunne küll. Nende juures tundub see jäätisetegu kuidagi niii lihtne ja loomulik, neil tundub olevat aega sellega pidevalt tegeleda ning neil on niiii palju erinevaid maitseid. Vahel teeb kurvaks küll, kuid teades, et meie oleme alles 6 kuud tegutsenud õpilasfirma, ei saa väita, et oleme vähe saavutanud. Pigem oleme uhked ning rügame oma eesmärkide nimel edasi (world domination). 

-JÄTSU (Benedikte)

Leave a comment